Henrik Wahlström

Jag är en regissör som blivit instagramprofil på senare år, med kontot @henrikwahlstroem. Där skriver jag bland annat om jämställdhet, analyserar gamla tjejtidningar och blandar det med trams samlade i ”parader” med olika teman. Jag skriver även mycket om psykisk ohälsa, hur vi kan minska stigmatiseringen och börja prata mer öppet om hur vi mår.

Jag föreläser om att leva med bipolär sjukdom, om hur vi kan bli öppnare angående hur vi mår och vad vi alla har att vinna på det. Jag anpassar innehållet efter olika målgrupper och åldrar. Jag är även ambassadör för Mind och hjälper till att sprida deras budskap.

Just att folk ska hitta stöd och kanske våga berätta om sina problem brinner jag särskilt för. Själv höll jag tyst om min diagnos i 12 år. De tankarna ledde till symbolen som jag idag kallar för ”Uppochner” togs fram.

Symbolen

talar om att bäraren har en öppen och accepterande inställning till psykisk ohälsa, och kan fungera som en slags pridesymbol. Dels visar man stöd för den som kämpar, men också visa för dem som hemlighåller en diagnos att de har allierade omkring sig som skulle ta nyheten på ett bra sätt om de vill berätta.

Symbolen har spridits oerhört snabbt i alla möjliga nivåer i samhället, och min förhoppning är att den ska hjälpa människor att inte tiga i så många år som jag gjorde.

Kontakta mig gärna angående föreläsningar och samarbeten!

henrik@uppochner.nu

Lär dig mer